Påsklov!

Har ni fått påsklov än?

Jag hade tänkt att jag skulle börja läsa en bok på eftermiddagen, men sen fick jag en sådan lust att spela fiol. Så jag tog fram fiolen, som samlat damm i ett fiolfodral under sängen, och spelade några timmar. Nu känns det i fingertopparna efter strängarna, det var visst ett tag sedan jag spelade sist.

Har ni någonting planerat under påsklovet?

/Liv

Osynliga hål

Det har varit så kallat ruskväder här ett par dagar. Sådär småregnigt och kallt och lite bitande kyligt. Det är när det är sånt här väder som man märker de osynliga hålen i skorna. Jag hade precis lagt märke till ett hål i mina skor och så tänkte jag ”ånej, nu måste jag köpa nya skor! Och jag som precis hade gått in de här!”. Okej, nu var det kanske något år sedan jag köpte skorna, så de är väl inte så nya, men det är typiskt att det ska bli hål i dem just som de börjar bli som skönast. Det var det synliga hålet det. När det nu blev lite regn överallt, det samlas ju en del på marken när det regnar, tänkte jag att jag förmodligen skulle bli blöt om den foten. Att det liksom skulle regna in. Den foten har än så länge varit snustorr. Den andra foten däremot, den bor tydligen i en sko som har ett osynligt hål någonstans.

Det här vädret är inte bara regn och rusk. Jag tycker att det är riktigt mysigt – alldeles som gjort för att man ska kunna krypa ner under en filt. Kanske läsa en bok.

/Liv