Till startsidan

 

TemaUnder luppenPetrinipysselVar ligger det?Forum

 


Petrinibloggen Rabén & Sjögren Bokus Bene Meritus Språkservice artgraphic Petrinideckarna på Facebook


labyrinten-4.png

Här är … skrivarverkstaden!

Kanske har ni sett här på hemsidan och/eller på Facebook att vi har hållit på och planerat för en skrivarverkstad. Nu är den i gång!

En del av er kanske aldrig har gjort några skrivövningar tidigare, medan andra kanske sitter och skriver olika typer av berättelser både nu och då. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller van skribent: Alla är välkomna här på petrinideckarna.se!

Från och med nu kommer det då och då dyka upp en ny uppgift med ett nytt tema att jobba med. Alla får sedan ungefär tre veckor på sig att skriva en egen text. Vill man så kan man sedan skicka in den till redaktionen, så kommer Mårten i samråd med redaktionen välja ut en text varje månad som får publiceras på hemsidan. Inte illa, va?

Så här såg den första uppgiften ut: (Håll utkik här efter nya uppgifter.)

Skrivarverkstad – DEL I
Reglerna är enkla:

Berättelsen får vara max 750 ord lång.
Det enda kravet på innehållet är att texten på något sätt handlar om julen och att det förekommer en stöld i berättelsen.
P.S. För er som inte är så vana: Klicka gärna på den gröna pratbubblan ”Skriva” här på hemsidan och testa övningarna som finns där och läs på om vad språkpolisen säger.

/Redaktionen